#182376
pppede

Der skal også være perspektiv i tingene. Hvor lang tid går der fx til Samsung Galaxy 3 kommer på markedet til den falder i pris. Når den først begynder at falde i pris er der en ny og forbedret udgave på markedet, som folk køber i stedet. Med andre ord, så falder priserne som sådan ikke på teknologiprodukter fordi du konstant får nye og forbedrede enheder på hylderne.

Det er ikke deflation du hentyder til – og er du interesseret i emnet bør du læse i nogle fagbøger om emnet.

Et eksempel der måske meget godt kan forklare fænomenet er boligmarkedet. Når priserne på boliger falder er folk mere tilbageholdende med at købe bolig. Det kan i grelle tilfælde medføre en ond spiral, hvor folk af frygt for faldende boligpriser venter med at købe bolig, fordi de ved de falder i pris. Det er hæmmende for væksten i samfundet – og det af flere årsager.

Det modsatte er også tilfældet. Når priserne stiger, så hopper folk på vognen med samfundsvækst til følge – indtil vi når boblen og alting brister.

Indtil du i øvrigt finder en økonom, der mener deflation er godt, så tror jeg, jeg er ude af debatten. Men økonomi er spændende.