#182352
pppede

Langholt er interessant fordi de har vist sig at levere gode stabile afkast de seneste mange år(taget fra hukommelsen og aldeles udokumenteret) så det kunne sagtens være et bud.

Umiddelbart er ordningen en smule ufleksibel, for enten er du med eller så er du ikke med. Du kan ikke få lavet en fleksibel pasningsordning hos dem, som passer lige præcis til dig og dine behov.

Normalt foretages investeringer ud fra risikovilje og investeringshorisont, og det vil du nemmere kunne få i en pasningsordning i et større pengeinstitut. Hvad omkostningerne så eventuelt måtte være, det må du jo tage op med pengeinstituttet.

Der er meget debat om både pasningsordninger, aktive- og passive investeringsforeninger og det ene og det andet. Hvad det rigtige er kan jeg ikke sige, men det handler vel om at sætte sig lidt ind i tingene og træffe et valg. Der er fordele og ulemper ved det hele og ingen kan spå om fremtidens afkast.

I de seneste år har langholt invest leveret afkast på ca. 5% – og det er altså ikke meget i et marked, der er gået fra top til bund til top. Men alt handler om risikovillighed. De viste jo også, at de ikke gav negativt afkast i de hårde år under finanskrisen fra 2007 til og med 2010.

Hvis du skifter til langholt, så vil du (hvis vi nu alligevel bruger fortiden til at gætte fremtidens afkast) så vil du du gå fra et afkast på 3,75% til 5,00%. Er det nok eller er du på jagt efter mere? 🙂