#181930
Anonym

For lige kort at runde mit sidste indlæg af. Så er der rent faktisk forskel på, hvad butikken betaler til indløser for de forskellige kort.
For dansk udstedte debitkort, tager Teller fx. 0,30 % af transaktionsbeløbet, hvorimod at prisen for Dankorttransaktionerne er inddelt i trapper, baseret på den samlede mængde transaktioner. Så de kan ikke helt sammenlignes.

Grundlæggende får jeg et indtryk af, at der bliver set skrævt til kortet, blot fordi at man ikke kan benytte butikkerne som hæveautomater. why? Jeg har aldrig kontanter på mig og kan ikke se behovet for det. Har selv hhv. kreditkort og debitkort og har ingen problemer. Tværtimod ser jeg kun fordelene. Hvis jeg mod forventning, står og skal bruge et større kontantbeløb, kan jeg fx på mit debitkort gå over i en “fremmed” pengeautomat og hæve 10.000 kr. – Ved Dankort er dette beløb kun 2.000 kr. Det samme gør sig gældende i udlandet. Ligeledes ved en forretning at der ALTID er dækning for mit køb. uanset beløbets størrelse. Ved Dankortet risikere forretningen at beløb over 4.000 kr. kan tilbageføres af banken, hvis der ikke er dækning.
Til slut. Nogen der har købt Cimber billetter på Dankort og blevet ramt af konkursen? Med internationale kort, er der altid indsigelsesmulighed via banken.

Blot nogle få fordele ved debitkortet (og kreditkortet for den sags skyld) 🙂

Debitkortet har rigtig nok været brugt aktivt i mod kunder, som ikke har kunne styrer deres Dankort. Desværre tror jeg også at det netop har været med til at skabe denne opfattelse af, at kortene er “taber kort”. Lidt ærgeligt i mine øjne.