#181888
Anonym

Dankortet er en luksus, som mange danskere formentlig er glade for. Også den lille feature. at man kan benytte butikkerne som hæveautomater.

Jeg er ikke helt bekendt med om teknikken findes på Visa Debit og MasterCard Debet mht. at kunne “hæve” over beløbet, men det er nok værd at nævne, at det jo koster butikken penge hver gang kunden gør det.
Butikken betaler et gebyr for hver transkaktion der foretages i deres terminaler og når kunden hæver over, ja så betaler butikken et højere gebyr. For en omsætning de ikke får i forretningen. Forskellen på Dankortet og debitkortene er blot, at det transaktionen er billigere for forretningen på Dankortet, hvilket taler for at tilbyde servicen til kunderne kontra en dyrere kontanthåndtering.

Hvad angår prisen for at hæve i fremmede bankers automater, er et meget naturligt, at bankerne tager en pris for denne ydelse. De aflevere trods alt ca. 5 kr. til det andet pengeinstitut i direkte fee. Hertil er der formentlig også en pris hos Datacentret for at rulle transaktionen. Så det går nok meget lige op i sidste ende. En guldgruppe tror jeg næppe det er.