#181448
Anonym

Det der forstår jeg ikke – hvorfor optage et lån til en lavere kurs (hvad rentefri lån altid har) for at få en højere rente ?
Er det fordi du forventer at 4% lånet er mere kursfølsomt end 3,5% lånet ? Jeg er samtidig ikke sikker på den øvelse kan lade sig gøre da obligationerne på et afdragsfrit lån “fødes” med afdragsfrihed (og den kan ikke sættes til nul – men måske 1 år)

Samtidig holder jeg med tidligere indlæg – der er skisme ikke mange der gældsovertager i dag – vil påstå at 98-99% af alle handler handles kontant.

Personligt ville jeg overveje et variabelt lån med loft, eller et 1 årigt rentetilpasningslån med samme ydelse som 3,5% lånet. Det sidste kan du så “passe til” hvert år ved rentefinansiering (stiger renten forlænger du løbetiden, stiger den meget tilkobler du afdragsfrihed, falder den forkorter du løbetiden osv.)

På den måde får du betalt rigtigt meget mere af på din realkreditgæld – og med stor sandsynlighed mere end kursgevinsten vil kunne give dig på det fastforrentede lån.