#180430
nielsens

Tak for din meget grundige orientering om min “skattesag.” Og jo, jeg har også ringet til det legatgivende ministerium, hvor jeg fik et løfte om, at jeg ville blive ringet op af en medarbejder, men jeg har intet hørt, og nu er det vel en uge siden.

Jeg er nok mest tilbøjelig til at afvente, om Skat eller rigsrevisionen(?) finder anledning til at henvende sig til hinanden og derefter til mig. Men en mærkelig situation er det, for jeg har aldrig før haft noget skattemæssigt uafklaret, og det er virkelig forbløffende at møde så elastisk en mur, hvor jeg troede, at man omgående ville undersøge sagen.

Men når beløbet beskrives som “skattefrit tilskud,” må jeg vel indtil videre tro, at det forholder sig sådan. Og når jeg googler efter legater og skat, får jeg – som du også antyder – nogle yderst komplicerede beskrivelser, der endda omfatter årelange retssager.

Man kan godt i sit stille sind forbande de generationer af politikere, der har vævet et skattemønster, som vist efterhånden ingen kan hitte hoved og hale i.