#180186
pppede

Mine umiddelbare kommentarer…

Hvis I har en god og sund økonomi, så kan det sagtens være en god idé at tage en afdragsfri periode – men kun hvis I vælger at afdrage på boliglånet. I stedet for f3 ville jeg tage f5. Renten er jo rekordlav, og så kan I ligeså godt vælge de 5 sikre år og få banket ekstra meget af på boliglånet. I skal i øvrigt kun vælge flexlån, hvis I har råd til rentestigninger. Har I det og kan I sove om natten ved risikoen, så kan det godt være fornuftigt at vælge et flexlån. Har I desuden et fornuftigt rådighedsbeløb, så ville I også kunne bære en tungere rente om 5 år – især hvis I har afdraget fint på boliglånet. Hvad er jeres rådighedsbeløb ved fast rente?

Min helt ærlige mening om boliglånet er, at hvis I har behov for en stor fleksibel kreditløsning for at kunne få jeres yngste barn i vuggestue, så ville jeg skrue ned for boligambitionerne. Så virker det måske lige stramt nok? Det afhænger dog også af prisforskellen på de to lån. Mit gæt er, at renten på kreditfaciliteten er højere end på det traditionelle boliglån med afvikling?

Samtidig kan I jo risikere, at I fristes af kreditten og undlader at afdrage tilstrækkeligt på boliglånet. Når f5 så udløber om 5 år, og renteniveauet generelt er steget, så har I ikke har fået afdraget tilstrækkeligt på boliglånet. – Men måske er det bare mig, der er glad for kredit? 😉

Jeg er fortaler for Danske Bank, men måske er Sydbank banken for jer. Danske Bank er kåret som billigste bank for ejere i søndagsavisen i januar 2012 – sammenlignet på billigste priser – så måske er det vejen at gå. På den anden side set, så kan du jo sammenligne deres tilbud og tage den derfra.