#179782
Anonym

Janus: Jeg er enig i meget af det, du skriver mht. pensionsopsparing. Imidlertid er det et synspunkt, som er særdeles vanskeligt at finde gehør for. Folk mener nærmest pr. definition, at en pensionsopsparing er en god ide uden at have kalkuleret med detaljerne. Der hersker en form for konsensus, som ikke har rod i virkeligheden. Desuden er det lidt af en gåde, hvorfor div. eksperter altid udtaler sig positivt om denne form for opsparing. Og den hype, der i det hele taget er, omkring pensionsopsparinger.

Som jeg ser det, er der kun to fordele: 1.) Lettelser i topskatten og 2.) Afkast af udskudt skat. Forudsætningen for overhovedet at påbegynde en pensionsopsparing må imidlertid altid være, at alle lån er udbetalt. Og man ikke i fremtiden skal bruge midler til hus, bil, jordomrejse etc.

Lettelser i topskatten er bestemt værd at kalkulerer med. Imidlertid er ”afkast af udskudt skat” lidt mere tvivlsomt, når afkastet øjensynligt er så mikroskopisk. Eller hú?

Prisstigningerne på offentlig transport og fedtafgiften på fx ost og smør kan tilskrives politiske beslutninger og kan vel ikke medregnes i kalkuleringen af inflationen? Det er vel 2 forskellige ting?

(Hvis man vil undgå at ens indlæg forsvinder, skal man være logget ind, inden man skriver).