#179554
Anonym

Michael leger bankmandens talerør, men virkeligheden er nok mere nuanceret.
Bankerne har strammet op om udlån, og kassekreditter betragtes som udlån uanset om beløbet er trukket eller ikke. Man skal nok være rigtig heldig for at få udvidet sin kredit lige for tiden, og det gælder uanset om man har let eller svært ved at afdrage sit lån.
Set fra bankens side må det være relativt let for jer at spare de 30.000 kr. op, og hvis baggrunden for at bede om udvidelse af kreditten er, at I ind i mellem har brug for at trække store beløb på kontoen, jå så betyder det, at de opsparede 30.000 kr. vil stå og blomstre på kontoen til ingen rente, indtil I får brug for dem. Sådan vil banken gerne ha’ det.
Jeg er ikke uenig i forundringen over bankernes adfærd, men vi kan nok ikke gøre noget ved den sag. Derimod kan man planlægge sin økonomi og sætte opsparede midler ind på konti med fornuftige renter og bruge netbanken til at flytte pengene til forbrugskonti. når der er behov for det. Hvis blot tilstrækkeligt mange nægter at få en dårlig behandling i banken, skal konkurrencen om kunderne nok ændre på situationen.