Forside Fora Privatøkonomi Skal alle med gæld nu stemples som dårlig betaler? Skal alle med gæld nu stemples som dårlig betaler?

#179052
Anonym

Jo det mener Halli, at der med sådan et register åbner op for en flodbølge af snagen i folks privatliv. Hvad ville I/du sige til at banken satte renten op på dit boliglån, hvis de modtog en opdatering om du lige havde fået konstateret hjerteproblemer.

Jo og noget andet er. De mennesker som Ekspresbank, Danaktiv, Leasy Lån mfl. tjener på. Er folk som af en eller anden årsag ikke har en indtægt stor til at få en kassekredit i banken. Mange af disse mennesker betaler i de fleste tilfælde deres afdrag til tiden, men de kan sagtens have flere små lån i forskellige finanseringsselskaber/kreditkort selskaber. Hvis det du har gæld, alene skal være faktor til at afvise folk, så frasorterer disse selskaber som vil anvende sådan en model jo i sidste mange af de mennesker som udgør deres hovedklientel. For folk som har god kreditværdighed de låner da ikke penge hos Leasy, Danaktiv og Ekspresbank, og hvis sidstnævnte selskaber nu til at satse på dem, så tror jeg de vil se deres overskud skrumpe.