#178792
ahk

INDLÆGGET UFULDSTÆNDIGT! MÅSKE FORDI JEG BLEV BEDT OM AT LOGGE IND FØR JEG KUNNE SENDE DET? PRØVER IGEN:

BAGGRUND
Jeg har et visa/dankort som i denne uge pludselig blev lukket, da banken åbenbart fik mistanke om misbrug. (Jeg tænker mig at en online kundedatabase måske er blevet hacket.) Jeg var samtidig løbet tør for kontanter og stod derfor uden andre penge end det lille beløb jeg havde på en konto i en anden bank med tilhørende visa/dankort. Og nu kommer mit spørgsmål:

SPØRGSMÅL:
På min konto har jeg en saldo på 2080 kr., idet jeg overførte 2000 kr. til den i går (fredag). Men se, datoen for denne sidste bevægelse i min netbank – overførslen af de 2000 kr – er d. 6/2-12, altså mandag. Mit spørgsmål er derfor: Hvis jeg går ud og køber ind her lørdag morgen, for fx 200 kr., kan jeg så risikere at min saldo – i et splitsekund – går i negativ på mandag? Det virker måske som et absurd spørgsmål, idet jeg jo allerede kan se mine 2080 kr. på min konto her i dag (lørdag), men jeg ved også at banker opererer efter deres helt egne udspekulerede regler, som har til hensigt at franarre deres kunder deres penge. Og man kunne jo forestille sig, at banken ville sige: “Ja, ja, det er meget godt med dine 2000 kr. datostemplet d. 6/2 – vi har her en modsat bevægelse (penge ud) ligeledes datostemplet d. 6/2, og denne sidste bevægelse har systemet altså kørt før den første. Du burde ikke have købt ind om lørdagen, idet det jo først er om mandagen at din saldo når op på 2080 kr. og således forbliver positiv også selvom du køber for 200 kr.”

Min logik er selvfølgelig at denne allersidste – i skrivende stund fremtidige – bevægelse (200 kr. ud) også først registreres på mandag, altså pr. 6/2. Men jeg ved af erfaring, at banken vil gøre hvad den kan for at snøre mig. Således har LSB nemlig tidligere straffet mig med et gebyr på 150 kr. da jeg var så formastelig at ville bruge over 20.000 kr. af mine egne penge på e-handel (med visa) indenfor en måned. Men dette er selvfølgelig bondefangeri efter en anden pseudoregel end hvad jeg her skitserer.

Mvh
AHK