#177756
Anonym

Hejsa.

Tak for de gode råd.

OBS: Du har vist ret i, at FIH ikke står for oprettelse af pension.

Jeg vidste ikke, at staten garanterer alle pensionsopsparinger. Det lyder godt. Så er det kun aktier og obligationer, der ikke er 100 % sikre, lyder det som.

Nultopskat: Det lyder som en genial løsning, at sætte hele beløbet ind på en ratepension og trække beløbet fra i skat de følgende år.

Det skulle være en god ide at fordele pensionen i mellem flere løsninger, har jeg læst. Dvs. både kapitalpension, ratepension og livrente. Derudover er det øjensynligt ikke en god ide, at oprette pensioner i Nordea eller en anden bank. En måling på nettet vedr. forskellen på pensionens størrelse i henholdsvis et pensionsselskab og i en bank viser at differencen er skyhøj – kr. 400.000 mere i et privat pensionsselskab.

(Undersøger lige det med at sætte beløbet på auktion – det kan jo ikke skade).

Svend og Hr.Bentzsen: Jeg betaler pt. ikke topskat. Jeg har forstået det således, at ved indbetalingen af pensionen da fratrækkes beløbet i bundskatten – dvs. 7 % sundhedsbidrag samt 23,80 % kommuneskat. Ved udbetalingen fratrækkes 40 %.

Det ser ud som om, at udbyttet fra depotet medregnes i den skattepligtige indkomst og skatten er følgende 30,80 %, når man ikke betaler topskat. Således betaler man 10 % mere i skat, når man har opsparingen i pension modsat depot. Eller hú?

Mvh
Kathrine