#177502
Anonym

Michael, jo det kan du nemlig. En bolig er en vare som både en banan og en pose kaffe og fungerer på de samme betingelser jf udbud og efterspørgsel. Du skal betale prisen du bliver enig med sælger om at købe for. De penge skal du have om de så er sparet op eller trukket på en kredit (som er en irrelevant aftale for prisen forud for købet imellem en långiver og en låntager) Det er – nøjagtigt – det samme princip som i enhver anden forretning hvor du svinger dankortet og der er man (også) ligeglad med om du betaler med din opsparing eller det sker på en kredit. Sålænge du betaler.

At du eller andre så vælger kun at låne til det ændrer ikke markedet medmindre i skaber for stor efterspørgsel (boble, boble) fordi i kan bruge andres penge (gæld), og dermed pumper prisen op når udbuddet falder tilsvarende. At lånerne så endnu mere er villige til at betale på L’easy vilkår og udfra ydelsen på lånet istedet for prisen øger jo bare efterspørgslen og det er ris til egen røv lidt senere når der ikke er flere penge at låne og boblen brister. Der er også begrænset med penge i omløb, ligesom der er begrænsede boliger.

Det er så tilbage til det yndige emne om Flex og Afdragsfrihed og måske ikke helt tilhørende her, men det er netop dérfor boligmarkedet gik så højt op, og også vil komme så langt ned som det kommer senere. Det var og er ikke bankernes eller realkreditten der er årsag til det – de har såmænd bare lånt de penge ud de havde til rådighed – det var tværtimod dem der købte til de priser som nu har et lille teknisk problem da de skylder nogen andre for en vare de allerede har købt men som ikke kan sælges for det samme. Ærgerligt, ærgerligt.

Hvorfor vil bankerne så ikke låne ud til gud og hvermand? Jooo..det er jo almenviden at de ikke har flere penge at låne ud. Faktisk måtte de lige låne lidt af Onkel Nils så folk kunne hæve de penge de havde sat ind og som banken var kommet til at låne ud til herr Flex. Selv bankrøverne må gå tomhændede hjem efterhånden. Nu skal de lige have renter og renters rente et par år, så de ka’ bli’ tykke og fede igen. Så ta’r vi en omgang mere.