#177424
Anonym

Det jeg umiddelbart tror du snakker om er, at hvis man som husejer har fastforrentet lån, så vil man ved en stigning i renten (2-3%), have beskyttet sin friværd pga. man kan opkonvertere (som jeg har givet informationer om). Husk, når man opkonvertere, så betaler man godt nok en lidt højere ydelse, men restgælden falder.

Hvis du har F1-lån, så har du ikke den finte. Du skal refinansiere hvert eneste år. Du får ikke muligheden for op- og nedkonverteringer, men du får en lavere rente.

Så der er noget om udtrykket “gå med seler” – fastforrentetlån kan du næsten ikke komme galt afsted, mens man med rentetilpasningslån bærer hele risikoen (pga. der er tilpasninger hvert år, 3, 5, mv).

Mindes desuden, at Nykredit er igang med et nyt produkt. De første 60% af belåningen gøres som et fastforrentetlån m. afdrag og de 60-80 kan man vælge som man vil. Her kan man så tage F1-lånet, så bærer man kun en smule af risikoen, men stadigvæk sparer lidt i forhold til alt var fastforrentet (ved ikke om dette er billigere, da jeg mindes jeg så det i nyhederne forleden).

Håber det var svar nok 🙂

PS: Ens valg af lån skal også afhænge af hvordan din økonomi ellers ser ud. At tage F1-lån afdrags frit, er i følge den teori jeg har fået smidt i hovedet, mere risikabelt end at investere i aktier.
Så hvis du har en masse penge ude at svømme i aktier, så tag et fastforrentetlån, så du ikke bliver overrasket over, at hvis aktierne falder voldsomt i værdi og renten stiger, så du risikere at skulle flytte fra hus og hjem. Det modsatte gælder selvfølgelig, hvis det er obligationer (ting med meget lav risiko) du har investeret i.