#177420
Anonym

Haha, jeg tror du har misforstået mig. Jeg ser faktisk ikke specielt sort på det. Det er meget mere tilbagelænet og et forsøg på at danne mig et overblik over hvor og hvordan det rammer. Jeg har ikke adgang til de tal som banker/rk’er har, men jeg kan se på hvad de gør. Bankerne bløder, nedskrivninger og har det vist ikke så profitabelt. RK’erne forhøjer adm. bidraget og laver reformer. De forbereder sig på nogle tab i deres del af pantet. Politikerne hæver samtidigt boligskatten bag facaden ved at afskaffe vurderingerne.

Men jeg tror nu at en ‘kartoffelkur’ bliver nødvendigt senere for at få renset det sidste ud og det er hos ‘lånerne’ at aben ender med nedskrivninger, tvunget afdrag i en periode og andre fiks fakserier. Det er jo lidt morsomt at man har beskyldt bankerne for krisen, når man ikke har tænkt over at der altså var nogen der lånte de penge til husene de ikke havde råd til at betale alligevel og endte som stavnsbeboere der var ejet af banken.

Bernsteins opsang til politikerne var også hvad jeg hentydede til med ‘japanske tilstande’. Og det er ikke en ekspansiv finanspolitik der løser den slags kriser. Japanerne kørte jo med den i små 20 år. Lave renter, og faldende boligpriser.. cirklen uden ende. Også deraf min kommentar om, at højere renter ville være at foretrække.

Og du har da ret, der har været boligkriser før, og det kommer der igen. Den her er bare lidt anderledes da det er hele den vestlige verden der er ramt på samme tid.