#177374
Anonym

Test, jeg forstår godt hvor du vil hen, og løn, valutakurs, demografi med videre har også en meget stor effekt på det. Vi har – også – haft en lønboble, baseret på selvsamme kredit og det er et sammensurium af flere ting der fik priserne til at stige med .. hvad var det, 240%? Lønnen er ‘kun’ tilsvarende steget med 40%.

Det der er problemet med afdragsfrihed er, at det ikke er et spørgsmål om hvor meget du kan betale. Det er et spørgsmål om hvor meget du kan låne. Så ser man på nettoydelsen u.afdrag og kan så byde mere fordi man skal jo kun betale renter, og man har ‘vækstet’ sig ud af gælden om 10 år, fordi priserne vil jo aaaaltid stige. Intentionen har aldrig været at betale noget, og jeg hører stadig folk der siger “det kan altid betale sig at købe en bolig”.. totalt blæst i hovedet mentalitet.

Der er scoret helt vilde ‘gevinster’ på boligmarkedet. Og der er nogen der sidder med aben nu. Fred være med det. Jeg gider bare ikke en gentagelse og endnu en gældskrise skabt af spekulanter og folk der har købt noget de egentligt ikke har råd til. Og note, jeg er ikke imod flexlån. Jeg er imod, at folk ikke betaler for det de har købt.

P.s: Jo, man gav pensionsselskaberne besked på at opkøbe realkreditobligationer med ændringen af lovgivningen, og dermed sagde man også, at risikoen ikke var låntagers, men landets.