Forside Fora Privatøkonomi Finn Østrup: afskaf flexlån og afdragsfrihed Finn Østrup: afskaf flexlån og afdragsfrihed

#177306
Anonym

Problemet er i, at “du er sikker på” – men der er ingen tal jeg har set der faktisk understøtter det. Tværtimod stiger bolig gælden i bankerne, og man må jo derfor også konkludere at der ikke bliver betalt mere af, end der bliver lånt ud. Så pengene bliver ikke brugt til afdrag. Det samme gør sig gældende med kreditkort o.lign – den er også stigende. Du kan sikkert finde nogen der gør det på den smarte måde, men jeg er også ret overbevist om, at det er et mindretal efterhånden. (Desværre, må jeg tilføje)

Men nu har folk jo kun 10 års afdragsfrihed, og derefter 20 års lån med afdrag. Så vil det jo vise sig fra 2013-2017 hvor slemt det står til, når folk ikke får afdragfriheden fornyet fordi de ikke kan overholde belåningsgrænsen i realkreditten længere. (jf de 100.000 nuværende teknisk insolvente + dem som kommer til i det deflationære scenarie jeg tror vi er på vej ind i)

Så har vi også ny form for stavnsbinding – i byerne istedet for på landet. Folk har ikke råd til at flytte. De positive nyheder: Der er ikke så mange skilsmisser.