#177132
HalliHallo

OBS-manden sparer jo pænt op i forvejen, med en udbetaling over topskattegrænsen som pensionist, men i princippet ret. Hertil skal der jo så lægges ca. 66000 i folkepensions grundbeløb samt ATP på måske 40.000 kr. alt afhængig af alder m.v.

Så skriver Tove at han kan forlænge udbetalingsperioden: Ja, det er korrekt, men hvis han er en yngre mand, der først kan gå på pension som 72, så kan udb.perioden jo kun blive 13 år, da ordningen ikke kan løbe længere end til det fyldte 85.

Det test skriver om at man skal tænke sig meget om fremover, om det nu kan betale sig at oprette en livrente, hvilket det for mange ikke kan. Hvorfor tror I at regeringen forventer at “tjene” 3,9 milliarder ved at begrænse fradragsretten for ratepensioner: Det er selvfølgelig fordi mange vellønnede som har fine pensionsordninger i forvejen bruge ratepension som en konto, som om det var frie midler. Denne trafik bliver jo nu standset, da mange jo ikke vil have sig en ekstra livrente i et forsikringsselskab med yderligere omkostninger til følge. Det samme gælder folk der er over 60 år og bruger ordningen i spekulationsøjemed for at få sociale ydelser.

Har ikke læst korrektur, så undskyld evt. fejl.