#177022
Anonym

Jeg kan ikke svare dig, men jeg kan trække på min egen erfaring. Vi er lige blevet godkendt til et huskøb på kr. 3.400.000 også i Danske Bank/RD Danmark. Vores situation ligner slet ikke jeres, og dog:

Vi bor i udlandet og har rigtig gode indkomster begge to, sammenlagt har vi 1.320.000 om året + bonus begge to. Vi har pengene til udbetalingen (kr. 170.000), vi har dog også gæld, ca. kr. 350.000 som udgør tab på salg af en lejlighed + et boliglån i en ejerlejlighed vi stadig ejer.

Banken sagde til os, da vi snakkede med de første gang, at vores rådighedsbeløb var mere end fint, at vores gældsratio var fin, osv, osv. Men de advarede os og sagde, at det kunne blive svært at få et ja gennem kreditforeningen, da de ikke var sikker på, at vi kunne leve op til bankens/kreditforeningens risikovurdering. Dette var begrundet i, at vi bor i udlandet, og derfor ikke ved, hvad vi kommer til at tjene, når vi kommer hjem til sommer. Vi kan p.t. ikke præsentere ansætelseskontrakter. Desuden er jeg p.t. ikke livsforsikret, da jeg ikke har nogen pensionsordning gennem mit job hernede.

Bottom line er, at til trods for at jeres økonomi ser fin ud, og at I opfylder betingelserne for rådighedsbeløb, så mener banken sikkert stadig, at de løber for stor en risiko ved at låne ud til jer, da I har en del usikret gæld.