#177020
Anonym

Hej OBS

Hvis du snakker om en privat ordning, kan du uden yderligere omkostninger sætte det ind i banken uden der er yderligere omkostninger ved det. (Lyder til test er fokuseret på den del). Hvis du ønsker at investere er der så omkostninger, men det vil der jo også være i frie midler.
Så længde du ligger i topskat kan jeg kun se fordele ved at skyde ind på en rate. Dette skyldes flere ting:
1. Topskattebesparelse. Medmindre dine nuværende pensioner gør at du allerede ligger i topskat, vil du spare direkte på skatten.
2. Lempelige beskatningsregler af afkast/rente. således kan rentes rente effekt bliver større.
3. Din boligfinansiering er på et acceptabelt rente niveau (Var det leasy lån til 25, ville jeg mene nedbringelse af gæld var vigtigere).

Din netto rente på boliggældener ca. 2,4*0,67= 1,61%. Nu kender vi ikke til dine afkast, men finansrådet har anslået en rente på 7% til aktier på pensionsopsparinger. Alt efter din tidshorisont vil din aktier andel nok være mindre. Men lad os bare sige 5%, og efter skat 5*0,85 = 4,25%.
Derefter er der skatte effekten. DU skal netto undvære ca. kr. 35.000 for at skyde kr. 70.000 ind. De sidste vil du så få tilbage af skatte far. Dermed vil trækket på dit prioritetslån være kr. 70.000,- indtil marts, men derefter kan det nedbringes med skattefars penge. I pensionsordningen vil du få afkast af alle pengene.

Så medmindre du er på vej på pensions, i forvejen har store ordningen, eller en ekstremt lille risikovillighed, og dertil hørende lavere afkast, er der ingen tvivl om du vil få flere penge på bundlinien ved indbetaling til pension. OGSÅ selvom man bliver modregnet i pensionstillægget. Har du mange år til pension, og i forvejen nogle opsparinger, vil mit gæt være du i forvejen bliver modregnet kraftigt. Det er min personlige holding at mange unge mennesker idag aldrig vil få pensionstillægget, for alene deres tvungne opsparinger vil eliminere denne.

Jeg er derfor direkte uenige med Test. Med simple udregninger kan du i regneark stille forudsætninger op, og på den måde regne dig frem til hvad der giver det bedste på bundlinien.

Helt generelt, syntes jeg ideen med at lave livrente igennem din arbejdsgiver ordning og så køre en privat indbetaling til at regulere i topskatten er vejen frem. Giver det bedste overblik, er nemt at administrere. Det negative vil være, hvis du nogle år ikke har mulighed for at indskyde privat, at du så må leve med at din arbejdsgiver ordning er livrente, med dertilhørende vilkår. Så det er bare min egen personlige mening omkring det.

Håber svaret kunne give dig lidt ekstra. Jeg vil tro det primært er Test der er med til at give dig et mudret billed, hvilket jeg ikke syntes det er, hvis du altså ikke lige runder pensionen om kort tid, er meget lavrisiko, eller i forvejen har kæmpe ordninger der gør du ligger i topskat med hele udbetalingen.

mvh
Bonkfish