#176824
Anonym

Det er jo ikke korrekt. For det første kaldes betalingsstandsning da ikke for konkurs i folkemunde, for det andet er der stor forskel på en betalingsstandsning og en konkurs (ved betalingsstandsning disponerer virksomheden selv over aktiver/passiver, dog skal tilsynet godkende væsentlige dispositioner – i konkurs er det kurator der fuldt ud administrerer konkursboet), for det tredje er det ikke tilsynet der afgør, om der er grundlag for at en virksomhed træder i betalingsstandsning, det er virksomheden selv der anmelder betalingsstandsningen og herefter peger på den advokat, de gerne vil have til at være tilsyn. Ofte får de dog den advokat de vil pege på til at anmelde for dem.

Hallihallo: Jeg tænker, om der mon findes noget du ikke mener, at du ved noget om?? For du er tilsyneladende ekspert på mange områder.

Jeg selv har arbejdet som sagsbehandler inden for insolvensret i 10 år. Men lad nu det ligge. Bottom line er, at firmaet højst sandsynligt efter en betalingsstandsning vil gå konkurs, hvorefter krav skal anmeldes i konkursboet. Det er meget sjældent, at der bliver dækning til usikrede krav, og hvis der bliver en dækning, bliver det som regel kun en lille del af kravet.