#176580
Anonym

Tak til alle for konstruktive svar.

Først vil jeg lige bemærke, at vi ikke er i tvivl om, om vi har råd til det hus – det har vi. Det vi er i tvivl om er, om banken er villig til at løbe den risiko det uden tvivl vil være for dem, at vi skal låne penge til et hus uden at have noget konkret bevis på en indtægt. Dog har vi beviset på min mands indtægt, da han under ingen omstændigheder siger op, før der er et nyt job i DK – i den mellemliggende periode kan han arbejde fra Danmark halvdelen af tiden.

Jeg selv er fuldt dagpengeberettiget fra den første dag vi kommer tilbage til Danmark, da der er indgået en aftale mellem EØS-landende om, at man kan flytte sin anciennitet i a-kassen med sig, såfremt man har været arbejdsløshedsforsikret i sit opholdsland – det har jeg.

Vi har bedt banken regne på forskellige scenarier: Min mands løn + mig på dagpenge. Vores begge med nuværende indtægter. Os begge med vores gamle indtægter.

Da vi købte vores tidligere lejlighed blev vi godkendt af banken alene. Det var i 2007 og den kostede 2,2 mio. Men tiderne har jo ændret sig. Desværre…. eller heldigvis! 🙂

Til HJL: Ja, det er et fint hus. Og vi har strakt os langt fra centrum (København), og valgte Holbæk af den grund, at det stadig er i rimelig afstand fra “centrum”, fordi vi har familie der osv. Der er ikke mange af disse huse i den by, så vi vil gerne slå til nu. Men tak for tilbuddet – vi bliver dog på Sjælland 🙂