Forside Fora Privatøkonomi Mon vi får et ja i banken/kreditforeningen? Mon vi får et ja i banken/kreditforeningen?

#176568
HJL

Ja Heldigvis hvis man syntes at det er fedt at bankerne er gået fra den ene yderlighed til den anden.

Før krisen kunne langt flere end i dag låne. I dag kræver det en meget sund økonomi for at man overhoved kommer i betragtning.

Desværre for alle dem der gerne vil sætte sig lidt hårdere end banken mener fornuftigt.

Langt hænd af vejen rigtig godt.

Men når huspriserne takket være den tidligere regering er strøget unaturligt i himmelen så er det MEGET svært for førstegangskøbere at komme med i det lukrative selskab.

Enkelte unge håbefulde mennesker kunne jo godt være anderledes indstillet end bankens model kernefamilie. Måske kunne de være indstillet på at boligposten er vigtigere end så meget af alt det andet banken mener er et must have; ferie, gaver osv.

Det er lidt tankevækkende at min moster og onkel for knap 30 år siden kunne købe et stort fint hus tæt på kbh. med et budget der gav dem meget lidt overskud i hverdagen de første 10 år (måske overdriver de lidt når de gang på gang fortæller mig den historie :-)….

I dag kunne konen og jeg “kun” få lov til at købe et hus til lidt over det halve af hvad deres koster i dag, fordi der i dag SKAL være plads til alt det sjove.

Så jeg er enig hvis du mener, heldigvis at bankerne undersøger sagerne grundigere end før krisen.

Uenig i at reglerne for rådighedsbeløb skal være så absurd stramme.

Til Kubus hvis du har Danske Bank er det rigtigt som en skriver så ejer de selv Realkredit Danmark dvs. din bankrådgiver bestemmer “selv” uden at hun behøves at spørge RD om lov, så længe hun overholder de regler der er aftalt. Mig bekendt gør de 5 % altså ingen forskel i forhold til RD de ligger sig jo lunt under på de 80 % ergo de er ligeglade om banken så ligger sig på 95% eller 100% ja eller 120% for den sags skyld 🙂

Det hus ser fint ud, når man som jeg bor i det mørke jylland er der dog mange af den slags knaldhytter og rykker du lige så langt væk fra centrum (kbh på sjælland, århus i jylland) ja så kan du hurtigt spare 500.000 kr. i forhold til jeres Holdbæk hus. Så skulle banken sige NEJ så er du velkommen som nabo 🙂