Forside Fora Privatøkonomi Mon vi får et ja i banken/kreditforeningen? Mon vi får et ja i banken/kreditforeningen?

#176530
Anonym

Tabac: Tak for svar. Nu er det sådan, at vi udmærket ved, hvordan en kreditvurdering foregår, også i forhold til at få boligen vurderet. Det er den 3. ejerbolig vi skal købe i vores liv.

Banken har oplyst, at de ikke tager ud og vurderer huset i dette tilfælde, da der er tale om et nybygget hus fra 2010. Banken har alle vores papirer, årsopgørelser, budgetter, udskrifter fra vores bank i udlandet osv. Regnskaber fra revisor vedrørende vores anden ejendom, så alt det er helt på plads. Vi har en rigtig god og stabil økonomi og en god historik i banken.

Jeg er ret sikker på, at hvis vi var i Danmark og kunne fremvise lønsedler og ansættelseskontrakter, ja så ville vi få et ja. Men tvivlen går mere på, hvordan banken/kreditforeningen ser på det usikkerhedsfaktum, at vi ikke p.t. har job i Danmark, men det er jo NU vi gerne vil købe.

Det sjove er faktisk, at banken gav udtryk for, at det var bedst at bruge opsparingen på udbetalingen, hvilket vi ikke forstår, da vi er af den opfattelse, at man da må stå bedre med mindre gæld. Hmm… vi er forvirrede. I samme sætning sagde hun et eller andet om, at hvis vi kunne lægge udbetalingen, så kunne hun nok godkende os uden om kreditforeningen (læs: hun kunne sige god for os på forhånd).

Vi er bare nervøse for, om vi vil blive “uretfærdigt” behandlet fordi vi er i udlandet, og vores fremtidige økonomi selvsagt ikke er kendt. Men vi kan da ikke være de første i Danmark der vender hjem og skal købe fast ejendom. Så hvordan mon sådan en kreditvurdering bliver håndteret?