#175810
Anonym

Haha, ja, jeg kender lidt til begreberne. Men det er en naturlig nysgerrighed, og fordi jeg har skrevet skønlitteratur om økonomi i en mere dagligdags jargon og derfor måtte jeg også sætte mig ind i de mest basale begreber og hvordan man kunne få en god historie ud af det. Det er trods alt grundlaget for hele vores moderne civilisation og hvoraf både mange glæder og sorger udspringer.

Det er så alt fra konkursridderen på den sorte hingst, til den spirende virksomhed der bliver fanget midt i en finanskrise, til Hr Hansen i parcelhuset der sælger i udbudsrunder og Ghetto Johnny med L’easy Lån til op over begge ører. For nu ikke at nævne banken med de spejlblanke facader der er centrum for hele byen 😉

On topic: Det kan være jeg vil sætte mig ind i de regler lidt mere ordentligt, men basalt set så er problemet nok at bankerne har gearet deres indlån og udlånt det flere gange. Og der var nu banker der havde overskud i 2008, men som stadig havde brug for bankpakkerne, og nok fordi man havde spekuleret imod sit eget forretningsgrundlag ovre i investeringsafdelingen. La’ os så få Glass-Seagall tilbage, tak. Der var selvfølgelig også nogen banker der bare.. nåh ja, blev spekuleret imod deres aktiver.

Det gør det dog stadig ikke til en menneskeret med en kassekredit på 100.000, selv hvis de forretningsområder blev adskilt (igen). Faktisk vil jeg gå så vidt at sige, at det er dumt at optage et så stort forbrugslån, uanset ens indtægt. Renter, renter, renter og lige pludseligt bli’r man fyret og har knapt nok råd til dem alene.