#175774
OBS

@Heeyyou:

Har I prøvet selv at opstille et budget over jeres økonomi? Et simpelt regneark kan såmænd gøre det og vil kunne give jer et overblik over hvilke indtægter og udgifter I har. Hvis I savner en skabelon at starte med kan de også findes flere steder på nettet.

En sund øvelse kan også være at lave “Luksusfælden”-tricket med at tælle alle jeres udgifter (både de faste og de variable daglige udgifter) sammen under forskellige poster og på den måde visualisere hvor mange penge I bruger på de forskellige poster. Måske dukker der en post op som I ikke er opmærksomme på i det daglige og som man kunne vælge at skære ned på.

Nu nævner du lige fagforeningen: Jeg tænker på om det er nødvendigt at stå i en fagforening hvis man er ude af job. A-kassen skal man naturligvis fortsætte med at være medlem af hvis man fortsat har ret til dagpenge, men fagforeningen ville jeg melde mig ud af hvis jeg stod uden job.

Hvis I står med regninger som I ikke kan betale kan det også være en god idé at kontakte jeres kreditorer, hvis I har flere af dem ud over banken, og forklare dem at I har nogle vanskeligheder i øjeblikket. Det er altid bedre at være proaktiv end at vente på at rykkerbrevene og en evt. meddelelse om registrering i RKI skal komme ind ad brevsprækken.

Jeg håber at der er noget af dette I kan bruge til noget så I kan komme godt videre.