Forside Fora Privatøkonomi Rente stigning Boligkredit Rente stigning Boligkredit

#175664
peter holm larsen

I hele debatten blev Maxs spørgsmål så egentlig glemt!

“Hvordan er det andre steder derude?”
“Hvad betaler I forskellige i Boligkredit rente?”
“(vel og mærke at I har en boligkredit og at lånegrænse er på over 80%)”

Jeg er enig i at renten på SU-lån efter afslutning af uddannelse er på ca. 2,5 % og at renten på DaskePrioritet starter ved 2,9% – men ingen af disse lån der kan sammenlignes med en Boligkredit. Mig bekendt er det også sådan at renten i Danske Bank på 2,9% ikke kan opnås ved en belåning på over 80% – (men der tør jeg ikke love noget!)

Såvel SU-lån og Danske Prioritet lån, der optages med udgangspunkt i en på forhånd aftalt afdragsprofil – forstået på den måde, at lånene kræver afvikling oven en fastløbetid og når der er foretaget afdrag på disse lån kan man ikke igen få lånet forøget med tidligere afdrag.

Jo vist kan man principielt på lånet i Danske Bank – men det kræver ny tinglysning og omkostninger til banken – så den vil jeg også tillade mig at sige ikke opfylder Maxs spørgsmål.

Så jeg mener forstå, at den rente som Max betaler på sin “BOLIGKREDTI” er i den billigere ende – og kender INGEN kendte eksempler på lån med betingelser, der kan sidestilles med en boligkredit, hvor renten er væsentlig lavere og slet ikke nede på omkring de 3%.

Men har Max ikke behov for en boligkredit – men mere et annuitetslån – ja vil jeg ikke afvise at der findes alternativer der kan være billigere.

Men er der nogle der har en Boligkredit til en rente under 4,5% bare for at sætte overlæggeren lidt højere – vel og mærke på lån som er “almen” tilgængelige” så spil ind med en hint.