#175222
peter holm larsen

Der er ingen forskel på skatten på et lån med afdrag eller uden afdrag – ændres rentefradraget må man forventede det ændres for begge lånetyper.

Falder inflationen vil kursen da den er tæt på 100 ikke stige yderligere på begge lån – så begge lån er ikke følsomme mod faldende inflation. Stiger inflationen stiger renten. Stiger renten 2 % point som jeg beskrev opnår man en skattefri gevinst på et 30 års afdragsfrit lån i forhold til et lån med afdrag på ca. 10% – hvilket på et lån på 1 mio. kr. giver 100.000 kr. – det kan selv en normal indtjenede lånmodtager da godt bruge en uges arbejde på og stadig havde en godt timeløn synes jeg – men enig 100.000 kr. er ikke meget for alle og kan for nogle være peanuts – ja selv en måned tror jeg godt selv jeg kan bruge på at tjene 100.000 skattefrit.

Du kan vel ikke være uenig i at en rentestigning på 2 % point vil give en kursgevinst på ca. 100.000 kr. mere i forhold til et lån med afdrag! – det er vel den rådgivning der som miminim bør gives – og så skrot alt om rentefradrag på det ene og det andet lån – da der jo intet er der tilsigder at fradragsretten på de to lån skulle være forskellig.