#175182
peter holm larsen

For lige at slå det fast for at undgå at jeg bliver misforstået.

Pt. er der ingen realkreditinstitutter der udbyder realkreditlån med 30 års afdragsfrihed. I forbindelse med at låneserierne med udløb i 2041 lukkede blev der kun åbnet ny serie i 5% 2044, men som følge af de masive rentefald i Danmark, er disse fortiden i en kurs over 100%, hvorfor der ikke kan udstedes lån i disse serier.

Der er endnu ikke åbnet lån i 4% 2044, da institutterne overvejer dette under hensyntagen til den forventede renteudvikling.

At Nordea forsat reklamere med disse lån alligevel på deres hjemmeside, som det anføres, må betegnes som mere brugerinformation, da der ikke findes åbne stående lån med 30 års løbetid.

Men undre mig i øvrigt når man ser kurserne på lån med afdragsfrihed i 30 år kontra afdrag at der ikke er flere der vælger 30 årsafdragsfrihed og dermed får en næsten gratis lodseddel med på at kunne skære væsentligt at restgælden ved en rentestigning – da renten på de 2 lån pt. er stort set identiske. Man kan jo altid foretage frivillige afdrag på gælden og dermed opnå det samme som med afdrag.

Efter min opfattelser er det tæt på at være dårlig rådgivning ikke at omtale denne låneform i forbindelse med låneoptag. Er der nogle der kan komme med gode grunde for ikke at være 30 års afdragsfrihed frem for afdrag, hvis kursen er identisk og lige tæt omkring kurs 100 – nej vel?