#175158
peter holm larsen

Det er heller ikke alene renten nu og her der skal kigges på. Renten er som du skriver 4% og den er pt. uafhængig af renteudviklingen. Og det er isoleret set svært at opnå noget tilsvarende i en bank – binder du dem i 3 år og kan indbetale min 25.000 kr. kan du få 3,75% i rente.

Men pt. er den største fordel når du er færdig med studiet – hvor renten pt er 1% pa. og da du forhåbentlig læser i en kortere periode en du skal afdrage lånet over – ja så kan der også være en god fordel der. Lånet til SU skal normalt afdrages over 15 år – så du vil med den nuværende lovgivning – kunne slutte med et meget fordelagtigt lån.

Så man kan ikke se det helt så kortsigtet som de øvrige indlæg lægger op til – og 7% er jo helt skævt at skrive – for naturligvis er der jo fradragsret for renterne blot først når de betales. Men du skal jo heller ikke betale renterne før du betyder at betale tilbage på lånet. Så det er rent faktisk en fordel og ikke en bagdel at du først kan betale rente tilbage når lånet skal tilbagebagebetales.