#175018
Anonym

Hej Michael, Det er ikke korrekt, det du skriver. læs min artikel på nettet herom mvh Morten Lind, stats.aut. ejendomsmægler og valuar.

Der er kun personlig og solidarisk hæftelse på lån optaget til foreningen, hvis långiver har ønsket og det er sjældent at foreningens långiver ønsker denne personlige hæftelse. Dette fuldstændig, som det ogåså forholder sig for andels og ejerlejerlejighedsforeningers fælleslån. Der er altså i praksis ingen forskel der.

Den store forskel kommer, når långiver (Købers långiver ) ønsker sikkerhed, for sit lån til køber af den enkelte interessentskabslejlighed, for den får de som hovedregel ikke.

Netop som følge af, at beboerne i så fald, vil hæfte for hinandens lån. Disse boliger handles derfor overvejende kontant. Selvom de enkelte boliginteressentskaber kan have vedtægtmæssige forhold der giver mulighed for at stille sikkerhed til købers långiver. for købesummen typisk ud til 60% af købesummen.
Når mange banker er temmelig påholdende med at finansiere lån til køb i boliginteressentskaber, skylde det altså ikke at man som køber hæfter for naboens gæld, men at banken ikke kan få sikkerhed i boligen/ejendommen for deres lån.
Handelsbanken på østerbro har dog sat sig særligt grundtig ind i lån til boliginteressentskaber og mit råd er derfor at tage en tur forbi dem, hvis købet af en en boliginteressentksabslejlighed overvejes. mvh stats.aut. ejendomsmægler Morten Lind, Place2live Østerbro tlf 31411900.