#174858
peter holm larsen

Som ved alle kontraksforhold er det jo aftalegrundlaget det hele afhænger af – og nonsens at side og tala om det er kl. 10 eller 16 pengene overføres – sådan fungere det slet ikke i bankverdenen.

Hvis det er større beløb – og der er ikke bare 1 mio. kr. 🙂 – der overføres mellem konto i forskellige pengeinstitutter kan man mellem bankerne aftale tidspunkt for overførslen som så typisk cleares af bankerne gennem nationalbanken – og så kan man naturligvis sagten overføre penge uden tab af valør – tro ikke at hvis en virksomhed overføre eksempelvis 500 mio. kr fra en bank til en anden at de går glip af en dags valør.

Men det er naturligvis en del af bankens indtjening – så ved mindre beløb er det ikke noget bankerne “gider” cleare og bruge tid på – for at spare de par 100 kr. 1 dags rentetab giver.

Men som sagt er det alene aftalebaseret mellem dig som kunde og bank – så er du som jeg vil tro – er der ikke mange muligheder for at slippe for valørtab – men kom du med 100 mio. kr. tro mig så fik du overførselsen uden valør tab – både som privat og erhvervskunde – hvis du aftale overførslen mellem såvel den overførende og modtagne bank – og det lige gyldigt om det var kl. 10 eller 16. 🙂