#174854
Anonym

Dine penge er bundet i 3 år så du skal sammenligne det med en tilsvarende rente i en bunden opsparing. Den er idag ca. 3.75% per år. Så det er dit 0-punkt for sammenligning.

Der er ret stor chance for at ende med 0% i rente (og dermed -3.75%/år i forhold til alternativet). Ikke nok med at den samlede aktiekurs skal være steget, den skal også være steget efter man har capped hver enkelt akties stigning til 30%. Så hvis der er én aktie der er steget med 100% mens en anden har tabt 33% så får du ikke noget. De 30% overskud (9% per år) kan du kun opnå hvis *alle* 15 aktier stiger mindst 30%.

Skattemæssigt er du udsat. For beholdningen bliver lagerbeskattet årligt. Det vil sige at hvis aktierne stiger det første år, så skal du betale skat af stigningen dette år. Altså rigtige nye penge op ad lommen. Så vidt jeg kan se skal du endda beskattes af en fuld stigning uden hensyn til at din udbetaling maks kan nå 30%. Falder aktierne så tilbage til den oprindelige kurs over de sidste 2 år, så er det bare ærgeligt. Du får 0% i rente, og du får ikke din skat fra år 1 tilbage. Altså har du tabt penge. Normalt har man så en negativ PAL skat som man kan bruge til modregning i efterfølgende år hvis lykken vender, men jeg er ikke sikker på om den bliver afskrevet i dette tilfælde idet kontoen ophører.

Betaler virksomhederne udbytte får du det ikke. De tilfalder Nykredit. Typisk falder aktiekursen en smule som følge af udbytte udbetaling.

Endeligt er der nævnt en ÅOP på 1% til dækning af markedsføring etc. Jeg kan faktisk ikke helt læse om den trækkes i alle tilfælde eller kun i tilfælde af positivt afkast.

Jeg er ikke i finansverdenen, så man skal være velkommen til at korrigere det jeg har skrevet, men det er hvad jeg kan læse ud af produktarket.