#174734
Anonym

Det jeg skriver nu er ment med de bedste hensigter:
Få styr på jeres økonomi som det første.

Gå budgettet igennem og se om der er noget der kan ændres på. Ofte har man de her små poster og abonnementer man ikke behøver som man ligeså godt kan opsige. Tjek jeres forsikringer. Kan de fåes billigere? Tjek jeres vand/varme/strøm regning. Brug LED eller sparepærer overalt. Vandsparer på alle hanerne (koster 25kr stk) og en bruser med lavt vandforbrug. Tjek også lige alt standby strømforbrug, og brug gerne spareskinner. Klip også lige de mastercards over imens i er ved det.

De fleste kan, hvis de gennemgår deres budget og udgiftsposter, laver en madplan og dropper de lidt for dyre vaner ude i byen få 2-4000 kr mere i måneden. Uden noget større besvær, et par opringninger og lidt indkøb for en fem hundrede kroner. Betal jeres klatgæld med de penge, og køb også gerne nye hårde hvidevarer i A++ klassen.

Det er noget der vil tage et år eller to, men banken vil helt sikkert også se meget mere venligt på at i kommer ind og gerne vil have et lån til f.eks solceller, som jo er en investering, og i ikke længere har den her klatgæld eller brug for ‘diverse’.

At låne, for at betale lån af er ikke en god ide når jeres økonomi allerede er lidt presset. I vil ende med meget dyre lån, når i ‘låner i friværdien’ udenom bank/realkredit og lidt som en advarsel.. hvis i har flexlån, så vil i få r.. på komedie når renten stiger igen og det kan komme meget hurtigt.

Igen, jeg siger det kun for at gøre jer opmærksomme på det, og fordi jeg tror det er en bedre løsning for jer end at i måske kommer ud hvor i ikke kan bunde rent økonomisk.:)