#174698
pppede

Du spørger jo om en hulens masse ting, og jeg har lidt svært ved at forstå, hvad du egentlig vil have at vide. Spørger du, om det er godt at have sparet penge op inden køb af nyt hus? Hvis det er det du spørger om, så er svaret jo ja. Renten på boliglånet er jo noget højere end på realkreditlånet

Hvis I køber et hus til 2.5 mio., så står i med en restfinansiering på 500.000 (20%). Du forventer samtidig, at stå med ca. 500.000 ved salg af nuværende bolig, og dertil skal så fratrækkes omkostninger ved køb/salg. Det ser jo umiddelbart fint ud.

Omkostninger ved at købe OG sælge hus vil jeg sætte til 200.000 kr. Så er i på den sikre side. Dertil er omkostninger til mægler, markedsføring mv. samt omkostninger til realkreditinsititut og evt. bank samt tinglysning og flytning. Men måske kan I overtage lånene i eksisterende bolig og få det billigere osv osv. Udgiften er altså ret variabel.

Hvad angår indfrielse af 5% vil I sandsynligvis få en lille kursgevinst, men den vil være ret ubetydelig. I kan ikke overføre lånet til det næste hus.

Der er gode oplysninger at hente her omkring køb/salg af bolig:
http://www.bolius.dk/alt-om/boliglaan-og-oekonomi/artikel/omkostninger-ved-at-koebe-bolig/

Derudover kan du sandsynligvis også finde information på bankernes hjemmesider.

Umiddelbart ville jeg sætte min lid til jeres bankrådgiver. Han kan jo fortælle, at det er dyrere at flytte i et nys hus end at blive boende. Hvis I ønsker at flytte, så kan han jo samtidig fortælle om I rent faktisk har råd til det. Det er kun jer, der kan tage beslutningen om I vil flytte, så jeg forstår måske ikke helt dit behov for en second opinion, men no harm done in that.