#174288
HJL

AMP bidrag… Står der ikke AM Bidrag?

Jeg vil lige sige at jeg er blevet så træt af at læse folks halve og til tider ligegyldige indlæg at jeg har sprunget halvdelen over så beklager hvis du har fået svar på det du søgte.

AM bidrag er også bedre kendt som arbejdsmarkeds bidrag… I så fald har jeg gættet rigtigt så har det intet med pension at gøre det er 8 % du betaler for at være aktiv på arbejdsmarkedet. Pensionister og kontanthjælpsmodtagere betaler ikke AM bidrag.

Jeg vil helt klart sige at så længe du har usikret gæld, en kone på kont. hjælp og 2 små børn så er 10 % rigeligt. Det vil være dumt at binde dine penge på en pensionsordning i din situation. Der vil med stor sandsynlighed komme situationer fremover hvor du får brug for pengene og banken vil måske ikke hjælpe pga. et lavt rådighedsbeløb (antaget).

DETTE ER MEGET VIGTIGT og bør være basisviden for dig der overvejer at give din pensionsordning et eftersyn:

Når vi taler pension kan de opsparede penge bruges på 3 måder:
1. Pension dvs. din alderdom
2. TAE: Tab af erhvervsevne: Du bliver syg eller invalid og kan derfor ikke arbejde
3. Dødsdæknin. Udbetaling af en sum til dine efterladte hvis du dør.

I din situation bør du sikre dig mest på 2 og 3.
Punkt 2. det lyder til at det er dig der skaffer de fleste penge hjem til familien derfor vil det være en katastrofe hvis du skulle gå hænd og miste din arbejdsevne.
Punkt 3. Endnu værre ville det være for de 2 små og deres mor hvis du døde.

Punkt 1. er så langt fremme i tiden for dit vedkommende at der er tid nok til at sætte fokus på den del senere. 10 % er fortsat en hel del.

Ps. Blot til info.: det er så vidt jeg ved ikke alle pensionsselskaber der samarbejder med pensionsinfo. (Det var det i hvert fald ikke da siden startede).

Mvh HJL