#174180
test

rabani du er jo selv inde på svaret. så tidligt som muligt hvis man har råd. I den første del af en arbejdsliv har man dårligt råd. I den sene del har man faktisk bedre råd (børn bl.a.)

men hvor meget skal man så spare op? ja det er jo et godt spørgsmål. Rigtigt mange af os overlever jo faktisk ikke frem til vil skal pensioneres så igen skal man hele tide se på behovet for midler nu og senere. Altså spar ikke mere op ind du har råd til og betal helt sikkert din dyre gæld ud først.

Skal man så spare 10-15% op? ja det skal man nok, men personligt mener jeg det er meget svært ved at se at den del af opsparingen som ikke giver fradrag i top skatten er en god forretning. Pension info kan også gi dig en prognose på hvor meget du har udbetalt inkl. folkepension nå eller hvis du kommer der til

Er du virkeligt ikke omfattet af en tvungen pension opsparing? Det mener jeg nu ellers op mod 90% af os i arbejde er. Må man spørge hvilken branche du er i?

hvis du vælger at lave en privat pension ordning ku det være en god ide at se på de pulje ordninger du måske kunde komme ind i via din fagforening. F.eks. oprette jeg for år tilbage en i lederpension som er en afdeling under PFA. Det var før arbejdsmarkedspension blev mere eller mindre tvungen, men jeg køre videre med den da du også senere ved job skift kan få problemer med helbreds oplysninger hvis du som mig er opereret i ryggen.

I øvrigt hvis du taler med en pension rådgiver så husk at de også bare er sælgerer 🙂 hvilket jeg jo så forøvrigt også er