#174174
Anonym

Selvfølgelig hænger rente, kreditværdighed og også engagementets størrelse sammen i alle banker.

Men målt på helt objektive kriterier, så er Vestjysk Bank meget langt ude i tovene. De kan ikke finansiere den funding, der lige om lidt udløber, og det afspejler sig i de priser de kan tilbyde kunderne på især nye lån. (På de gamle lån må de i stykke af vejen vedgå sig arv og gæld).

Det kan være jeg overser noget, men så kan i jo forklare mig hvordan en bank, der låner 160 kroner ud for hvergang man har indlån på 100 kr skal fremtrylle omkring 8 mia. kr. i indlån inden halvandet år.

1. Der er ingen hjælp at hente fra Rereringen, Danske Folkeparti, Radikale, Socialdemokratiet og SF. De vil ikke forlænge statsgarantierne med minde der er tale om en fusion. Det lægger fast med bankpakke 4.

2. Fundingmarkederne er ikke bare midlertidigt men permanent frosset til for såvel individuelle lån som syndikerede lån til banker af Vestjysk Banks størrelse.

3. Der ingen tegn i sol, måne og stjerne på, at Vestjysk Bank kan tiltrække indlån til erstatning af de statsgaranterede lån. Tværtimod så siver indlånet kvartal for kvartal, fordi kunderne er bekymrede.

Så jeg siger det igen: Vestjysk Bank overlever ikke som selvstændig bank!
2.