#173950
Anonym

Hej Mylle

Det kan være en rigtig god ide at kombinere de to lån. En analyse af rentekurven viser at de helt korte lån, og de helt lange begge ligger under gennemsnittet af hele rentekurven. Det er med andre ord billigere at kombinere et F1 med et 4 % fast end at låse hele renten i 15 år (i praksis 10 eller 20). Du kan naturligvis stadig opleve udsving i ydelsen, men det er begrænset til halvdelen (eller en anden fordeling hvis I er mere/mindre risikovillige), og de forskellige egenskaber ved de to lån giver en udlignendne effekt – hvis renten stiger meget, falder kursen og dermed restgælden på det fastforentede lån.

Det gode gamle råd om ikke at lægge alle sin æg i samme kurv, gælder også her – det er rgitigt at, det kan give lidt flere omkostninger, men som der så fint er beskrevet i de andre indlæg er den del af det afhængigt af lånets størrelse. Fovent at de samlede omkostninger bliver ca. kr. 3.000 dyrere ved optagelse ca. kr. 1.400 mere til tinglysning og ca. kr. 1-2.000 mere til banken/realkredit (kræver lidt forhandling, men er ladesiggørligt)

se evt. en kort artikel netop om kombinationen af de to lån http://www.uvildige.dk/realkreditlaan-spred-din-risiko-med-to-realkreditlaan.aspx

Håber det opklarer det yderligere 🙂

Mvh.
Hans Peter Christensen
Uvildige.dk