Forside Fora Privatøkonomi Fordeling af vores fælles udgifter. Fordeling af vores fælles udgifter.

#173698
Anonym

Her er et svar der ikke rigtig besvarer dit spørgsmål 🙂 det nok snarere et spørgsmål om, om du har tænkt over konsekvenserne af fordelingen?

Jeg er ikke imod din beslutning ud fra et økonomisk synspunkt. Hun har optaget gæld, du har måske taget en længere uddannelse end hende, du arbejder måske flere timer osv. Men er din kæreste enig med din beslutning om fordelingen eller bestemmer du bare, fordi du tjener mest/hun bør være taknemmelig for, at fordelingen ikke er 50-50%?

Jeg har i min egen husstand og i min omgangskreds oplevet, at den der tjener mest har været meget svingende i forhold til heltid/deltid/hjemmegående i forhold til familieliv/opgaver i hjemmet, sygdom, uddannelse og arbejdsløshed. Og det var nok ikke gået lige godt i disse situationer, hvis ikke de havde lagt pengene i en fællespulje og det er jo ikke ensbetydende med, at man ikke kan få sine egne lommepenge og bestemme hvad pengene skal gå til.

Det du i bund og grund siger, er at du fortjener flere lommepenge end din kæreste. Men husk at penge er noget af det nemmeste at blive uvenner over og at fordelingen kan skabe problemer. Du vil måske nogle ting, som hun ikke føler, at hun har råd til (rejser, ny bil, ny bolig mm.) og hvis du vælger at betale ekstraordinært kan det også være problematisk, fordi hun føler sig som et velgørenhedsobjekt (at hun bør være taknemmelig).

I et parforhold er økonomi ikke altid rationelt. Der er også en masse følelser indblandet.

Hvad er jeres andres erfaringer med dette?