#173600
Anonym

Puha, det tog længe at komme igennem, og brænder inde med at komme med mit syn på det, som måske er lidt mere optimistisk! 🙂

I jeres situation vil jeg heller ikke købe. For meget lån. PRøv at finde huse og se, hvad det vil koste jer at låne til dem. Se så hvad I har tilbage, og prøv at få bygget et budget op omkring det.
Gør det nu, med jeres nuværende indtægter, og bagefter gør det med hvad I regner med at komme til at tjene når begge har job og de udgifter, I så har til den tid (bil, børn osv).
Det viser lidt hvor presset i er, men gør også I måske allerede nu kan begynde at øve jer, og måske betale ekstra af på gælden.

Vi har været i samme situation som jer. Eller er det stadig, på en måde. Jeg har ALTID gernet ville have hus, fordi det så er mit og jeg kan gøre med det, hvad jeg vil. Men også for at “spare penge op” så alle pengene ikke er helt spildt. Ja, mange er, men selv 1-2000 investeret månedligt løber jo op i meget efter 30 år!

Men det er ikke økonomisk forsvarligt for os, selvom vi er færdiguddannede. Vi er 26 og 27, tjener samlet 29.000 udbetalt og har SU lån på 125.000 og billån på 125.000 (bilen er dog mindst det værd, da vi har betalt ekstra af for at spare renter). Og ingen opsparing direkte til hus (da vi har betalt ekstra af på bil).

Nu har vi lagt nyt budget, som vi kommer til at lve for når vi får hus. Det giver ca 4.600 ekstra om måneden til at banke gælden væk. Om 3 år er SU og Billån væk. Det giver ca et års tid til opsparing, hvilket ikke giver meget, men efter aftale med banken viser det god økonomisk sans at vi banker gælden væk. Og det tæller så, i stedet for stadig at have SU lån og så komme med en opsparing 🙂

Så jeg synes I skal vente til I begge har arbejde, vænne jer til et budget I kan leve i hus for, få betalt esktra af på lånene og regne på hvornår I så er klar til hus.

For selvom de andre siger, det mest fornuftige er at leje, så er jeg dybt uenig. Har du ingen eller lidt gæld, et godt budget og køber et hus til en god pris og ikke sætter dig for hårdt (I skal kunne bo der som arbejdsløse på dagpenge), så betyder det meget for livskvaliteten at have sit eget, ofte lidt større end lejlighed, kunne sætte sit eget præg og bare nyde at have et hjem…
Så tag det der bliver sagt herinde med et gran salt. De nogle af dem er altid over super “fornuftige”. Men er man det for meget, glemmer man at leve. Så brug det du kan, men glem ikke det der gør dig glad. Deres ord om gæld er helt rigtige, det sætter jer bedre til huskøb i fremtiden.
Og så at have styr jeres budget og finde ud af, hvordan i kan optimere den så I hurtigere når jeres drøm…