#173482
Anonym

Hvis du ikke er gambler typen, så er Sparindex Global Aktier Min. Risiko Index vist ikke noget for dig. På en skala fra 1 til 7, hvor 7 er høj risiko, ligger investeringsproduktet på 6 – alså absolut i den høje ende. Men afkast og risiko hænger som regel sammen, så beslut først, hvor højt et afkast du vil være tilfreds med.

Statsobligationer er sikre papirer, men giver et tilsvarende lavt afkast. Danske realkreditobligationer er rimelig sikre og giver et lidt højere afkast. Hvis det ikke var fordi man hele tiden fik indløst obligationerne, ville 5% realkredit 2041 være et rimeligt bud på et sikkert papir med et fornuftigt afkast over 20-25 år.

Hvis du ikke har nogen viden om investering og heller ikke har lyst til at satse lidt for at lære noget, vil jeg foreslå at sætte pengene i LD Invests (eller Maj Invest som det hedder nu) afdeling, der hedder Pension. Det er en blanding af aktier og obligationer og som over tid vil give et jævnt afkast uden nævneværdig risiko.

Et af de billigste steder at investere sin pensionsopsparing er Nordnet, som har lave omkostninger, god handelsportal med mange informationer og gratis kurser i investering. Til gengæld foregår alting på nettet, så man skal være selvhjulpen for at få del i de næsten gratis glæder.

God fornøjelse.