#173442
Anonym

Nej, det er ikke vanvittigt at bo til leje. Det kan faktisk være en bedre og smartere økonomisk løsning og det giver samtidigt en stor grad af fleksibilitet. Man kan jo flytte fra sådan en på et par måneder, i modsætning til en ejerbolig. Det kan være man vil prøve en anden by, et nyt arbejde, skilsmisse eller man skulle bruge 30 m2 mere fordi man lige lavede et privat baby boom 🙂 Med det in mente så er det faktisk temmeligt intelligent at tage lejeboligen fordi den giver mulighederne for forandring. En ejerbolig giver slet ikke samme grad af frihed.

For lige at tage den økonomiske del, hvis du betaler 6000 om mdr i husleje (alt inkl) i en lejebolig og betaler 10.000 om mdr (alt inkl) for en ejerbolig så har du netto 4000 kr mere du kan spare op hver måned som lejer. Sæt dem ind på en konto og lav din egen ‘friværdi’ og du er mildest talt godt kørende. Man behøver ikke have sin formue i gældsposter og friværdikontier – det er kun banken, realkreditten og investorerne i gældspapirerne der tjener på. Du gør ikke.

Du burde læse General Priers indlæg igen, fordi han har rigtigt mange gode pointer med det nuværende boligmarked og der er en grund til at der ikke bliver handlet i noget større omfang. Og for at nævne det, selv hvis prisniveauet forbliver det samme de næste fem år, vil der have været et realfald på 10%. (inflation) jeg vil ikke råde nogen til at købe medmindre de har råd til at tage tabet. Det lyder det heller ikke somom i har.

Nu har jeg selv kig på at flytte til Randers, og jeg synes det lyder somom i bor i en meget dyr lejlighed, 6000 uden forbrug er temmeligt pebret for det område. Jeg er ret sikker på at i vil kunne finnde noget til de samme penge, der passer jer størrelsesmæssigt med familieforøgelsen. Prøv at kigge på det istedet 🙂