#173378
Anonym

Jeg er helt klart ikke Jarle Andhøy typen, det er “Jackass” på havet efter min mening. Har selv familie så jeg tager ingen chancer. Jarle er blevet en superstjerne, men jeg tror desværre vi vil se flere dødsfald, hvis andre forsøger at være ligesom ham.

Min prioritering mht. langturssejlads er
1: søsikkerhed
2: komfort
3: fart

Danske Bank har ikke givet et “Go”, for vi har ikke et konkret køb lige nu. De er positive overfor ideen og vil gerne lege med, blot vi er indstillet på at lægge en stor sum på bordet selv. Vi er to, begge med fuldtidsjobs, og har nok omkring det dobbelte rådighedsbeløb i forhold til Schroder. Desuden har vi ikke præsenteret ideen om at sejle over “dammen” for dem. Kun at vi tænker at købe et skib til at bo på. Ideen er at få betalt skibet, inden vi sejler, ved at bruge det som bolig og dermed spare udgifter. Eller rettere betale til vores egen båd fremfor en ejer- eller lejebolig. Man får ret meget båd for 1 mio. lige nu, mens den samme sum ikke giver ret meget på boligmarkedet. Så hvorfor ikke bo alternativt? Man behøver jo ikke tage turen rundt, som os sejltosser.

Bådtyper vi har overvejet
Sagitta 35, Phantom 42 og Colin Archer. De to første kan fås sejlklare for under en halv mio. en Colin Archer ryger nok op omkring 600-800.000.

Vi ender dog nok med noget endnu større, helst i stål.

I øvrigt har jeg fundet et par interessante tekster, som kan belyse problematikkerne lidt. Se f.eks. http://www.de.dk (søg på husbåd) ellers kan jeg anbefale bogen “Voyaging on a small Income” af Annie Hill, der giver nogle helt konkrete ideer til finansiering, planlægning og indretning af båd til langturssejlads.