#173192
Anonym

Ja Danske har været mere volatil end Nordea og Jyske fx de seneste 6 mdr. (Danske pt. nede 24% ÅTD mod Nordeas -14%).

De valgte at foretage en aktieemission for netop at tilbagebetale et meget dyrt lån ydet af staten og samtidig hente ekstra kapital. Den øvelse kan jeg ikke se noget galt i og mener egentlig det var ganske stærkt gjort.

En interessant forskel på de to banker er, Danske virker væsentlig mere undervurderet ikke mindst som følge af markedets (tidligere?) frygt mod bankens irske eksponering. Men netop Irland kan vise sig at være et stærkt kort, efterhånden som de får styr på tingene.

Man skal heller ikke undervurdere den skade, som bankens ry har fået (netop imodsætning til Nordea som du selv nævner) næsten siden 2008. Det har givet nogle hak i tuden, men jeg tror på, at de langsomt får det vendt.

Jeg vil gerne give dig ret i, at Nordea er en veldrevet bank, for hvem det pt. virkelig ser ud til at gå godt for. Nordea har igennem et godt stykke tid gjort det rigtig godt og det viser aktiekursen måske netop også tegn på ud fra et mindre fald end Danske. Men netop derfor synes jeg også, at Danske er mere interessant – der er bare mere potentiale, flere ting der kan forbedres til det markant bedre.

Nordea kan forbedre sine forhold også selvfølgelig, men forbedringen vil være knap så markante.

Vær i øvrigt også opmærksom på, at den svenske stat, så vidt jeg ved, begynder at sælge ud af sin andel de kommende måneder (måske resten af året?). Det bør alt andet lige presse prisen, så skal man købe, er det måske godt lige at se tiden an (bare for at nævne en grund).

Jeg har i øvrigt hverken aktier i Nordea eller Danske Bank 🙂