Forside Fora Privatøkonomi Grækenland ud af Euro’en? Grækenland ud af Euro’en?

#172960
Anonym

Jeg synes personligt, at EU og resten af verden skal holde sammen her i finanskrisen.

Ligesom indenlandske og udenlandske banker låner penge ud til hinanden, er tilfældet jo det samme med forskellige lande. Og når en bank krakker, hiver det nogle andre med. Og indenfor EU, hvor vi har samarbejde om mere end bare penge, er det slet ikke attraktivt. Det skader kun os selv.

Til gengæld har det måske været for let at blive medlem og EU er måske vokset for hurtigt. Ligesom private forbruger, virksomheder mm. har EU haft vokseværk. Forskellen på en privatkunde i en bank og et land er bare, at konsekvenserne er mere vidtrækkende, hvis noget kører skævt.

Imens privatkunden får nej til at udvide sin kassekredit og må bide i det sure æble (fordi en bank kan stå imod nogle tab, hvis det skulle komme så vidt), nedsætter/fifler EU-landene bare med de økonomiske krav (konvergenskriterierne) og snart forhøjer USA deres gældsloft. Men igen vi har ikke råd til, at de ikke gør det.

Dog skulle man bare tro, at alverdens regeringer med dertil hørende rådgivere og eksperter, tilsammen var lidt klogere. Det er ligesom at kapitalisme og demokrati i denne situation spænder ben for os. Man ville ikke gå glip af de penge, som kunne tjenes på vej op, men man har ikke forberedt sig på turen ned. Og politikerne vil ikke være upopulære hos vælgerne, så de udskyder problemerne til de hober sig op.

Historien gentager sig selv.