Forside Fora Privatøkonomi F1 versus F1T …… betyder T blot TÅBE F1 versus F1T …… betyder T blot TÅBE

#172924
Anonym

Tja, F1T vil være den afdragsprofil jeg vælger når jeg her om et 1½ års tid skal ud og købe en lejlighed. Man kan jo også sige at F1OA er flextumper der hverken kan eller vil betale fordi de køber med afdragsfrihed in mente og går på tvangsauktion 10 år senere når de har et 20 årigt lån og ydelsen bliver firdoblet. Det kommer helt an på hvordan man bruger lånetypen og hvad man forventer af den.

F1T er simpelthen meget mere praktisk ved et mindre lån (400.000) hvor der ikke er potentielle konverteringsgevinster som ved et fastforrentet, F1T bliver udbetalt til kurs 100, og samtidigt vil der også afdrages meget hurtigere på gælden (i teorien) da det der simpelthen bliver banket mere af gælden løbende når renten er lav og dermed en lavere restgæld og renteudgift når renten pludseligt bliver skyhøj fordi moody’s er blevet sure på dansk realkredit. Så har jeg (i teorien) en fast annuitet til markedsrente (teoretisk billigere end fastforrentet) og jeg behøver ikke sidde og ryste på hånden når jeg hører om renteudsigterne.

At sidde og spekulere i at optimere min kapitalindkomst til den tid er også irrelevant. Vi har på nuværende tidspunkt en negativ realrente, og det er en lidt for speciel situation at man kan låne som privatperson til en mindre rente end man kan få ved at sætte dem i banken og det show bliver altså ikke ved med at køre.

Desuden har jeg intet ønske om at gamble med hus og hjem, hverken nu eller til den tid, og at rende rundt og investere i aktier/obligationer er alt, alt for risikabelt for min smag.