#172912
Anonym

Jeg boede i lejlighed – privat ejet som jeg havde lejet for de tre uger jeg var der. Ja, boligstandarden var lavere end hvad vi har her i landet, men det vænnede jeg mig da hurtigt til – selvom det gjorde godt at komme hjem til min egen madras igen!

Der var også flere hjemløse ved den nærmeste undergrundsstation end i hele Aalborg, men det har jeg nu også oplevet i London.

På flere restauranter oplevede jeg også hvordan de forreste borde altid var optaget af unge piger på max. 25 år i kort nederdel og netstrømper – og hvordan man skulle gå til bartenderen hvis man ville i kontakt med disse piger.

Jeg oplevede bestemt mange pudsige ting som da klart viste deres lavere levestandard, men jeg oplevede også hvordan de fleste egentligt var godt tilfreds idet de ikke kendte til andet. En ting slog mig dog, russerne er væsentligt mere autoritetstro end vi danskere og selvstændig tænkning var ikke det der prægede deres arbejdsdag. Tværtimod skulle de have alt forklaret, selv små simple ting som at de ikke behøver spørge om lov for at gå på toilettet i arbejdstiden. Deres kultur er bare meget anerledes, men de russere jeg havde kontakt med kendte ikke meget til vestlig kultur og derfor var de direkte chokeret flere gange når jeg gjorde opmærksom på hvad jeg er vant til. De mener at jeg er respektløs og alt for frisindet, hvilket min danske omgangskreds slet ikke kan få til at passe, men det er altså fordi russernes udgangspunkt er et andet.