#172834
Anonym

Kære Henning
Hvad skal jeg sige? De skandinaviske lande er godt sted at leve – især for børn – i forhold til andre steder i verden. En advokat kan forklare alle konsekvenser af særeje, skilsmisse og død og burde ha’ gjort det, da I oprettede ægtepagten. Måske kan du blive klogere ved at læse fx. her:
http://www.m-mentz.dk/skilsm.htm
Ellers kontakt advokaten igen og får hjælp til at tænke situationen igennem. Også penge, der er gemt under madrassen eller hos svigermor skal indgå i bodelingen ved skilsmisse – hvis man ikke oplyser loyalt om sin formue, kan man blive dømt for bedrageri.
Men i sidste ende handler det vel om:
1) At få genetableret et ligeværdigt ægteskab, som I begge ønsker at bygge videre på. Du skal vide, at langt de fleste ægteskaber oplever en såkaldt syvårskrise, hvor det hele er ved at falde fra hinanden.
2) At sikre et fortsat ophold i Danmark for barnet og begge forældre i tilfælde af skilsmisse.
3) At sikre fortsat ophold i Danmark for barnet i tilfælde af den ene eller begge forældres død.
Jeg synes, du skal starte med punkt 1 og forklare din ægtefælle, hvad der betyder noget for dig. Kan I ikke klare det umiddelbart, så søg hjælp hos en mediator – måske kender din advokat, som I skal tale med om punkt 2 og 3, en person, som kan hjælpe.
Skal jeg give mit eget lommefilosofiske råd, så er det: Kærlighed, nærhed, tryghed og et godt familieliv kan ikke måles i penge. Til gengæld indeholder det hele essensen i et rigt liv, så vær parat til at ofre alt hvad du ejer.
Venlig hilsen
Tove