#172690
thsv

Kommer helt an på tidshorisonten.

Et hus købt i 2006-8 er ihvertfald faldet i værdi siden da.

Og har selv lavet et teoretisk eksempel med en lejelejlighed og en tilsvarende ejerlejlighed. Man skal eje boligen i 6-7 år før end der er overskud, når købs- og salgsomk. er fratrukket. Og det er under ideelle forudsætninger. Jeg vil nok forvente ret voldsomme fald de kommende år med de fremtidsudsigter vi ser på.

Hidtil har min prognose gået på ca. samme priser i 2020 som i 2010 med et dyk på 10-15% frem mod 2015 efterfulgt af en stigning. For ejerlejligheder et lidt lavere estimat, men kommer meget an på den korte rente og muligheden for forældrekøb fremover.
Renten tror jeg på sigt normaliseres omkring 3-4% i F1-rente og 4-5% i lang rente. Måske endda 6% i lang rente i en periode.
Dagens renteforhøjelse er derfor ingen overraskelse, der kommer flere, indtil rentespændet mellem kort og lang rente er omkring 1,5% igen.

Huspriserne vil osse på langt sigt følge købekraften i samfundet, altså indkomsten og ikke den falske inflation, som der beregnes, et hus kan købes udfra prisen på mæk og fladskærme.